خط دید لینک مایکروویو
خط دید لینک مایکروویو تا چه مسیر و فاصلهای قابل اجراست؟ فرکانس های خط دید لینک مایکروویو از ۳۰۰ مگاهرتز تا ۳۰ گیگاهرتز، مربوط به طول موج های ۱ متر تا ۱ سانتی متر است. این فرکانس ها برای سیستم های ارتباطی زمینی و ماهواره ای اعم از ثابت و سیار مفید هستند
در مورد پیوندهای رادیویی نقطه به نقطه، آنتن ها بر روی یک برج یا سازه بلند دیگر در ارتفاع کافی قرار می گیرند تا یک مسیر مستقیم و بدون مانع بین سایت های فرستنده و گیرنده ایجاد کنند. در مورد سیستم های رادیویی سیار، یک برج واحد پوشش نقطه به چند نقطه را فراهم می کند که ممکن است شامل مسیرهای LOS و غیر Los باشد. مایکروویو LOS برای ارتباطات راه دور کوتاه و بلند برای تکمیل رسانه های سیمی مانند سیستم های انتقال نوری استفاده می شود. برنامه های کاربردی شامل حلقه محلی، حمل و نقل سلولی پشتی، مناطق دورافتاده و ناهموار، شرکت های خدمات و اپراتورهای خصوصی است. کاربردهای اولیه مایکروویو LOS بر اساس تکنیک های مدولاسیون آنالوگ بود، اما سیستم های مایکروویو امروزی از مدولاسیون دیجیتال برای افزایش ظرفیت و عملکرد استفاده می کردند.
استانداردهای خط دید لینک مایکروویو
در ایالات متحده، تکالیف کانال های رادیویی توسط کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) برای اپراتورهای تجاری و توسط اداره ملی مخابرات و اطلاعات (NTIA) برای سیستم های دولتی کنترل می شود.
مقررات FCC برای استفاده از طیف، قوانین واجد شرایط بودن، قوانین استفاده مجاز و مشخصات فنی را تعیین می کند. مشخصات نظارتی FCC برای محافظت در برابر تداخل و ارتقای کارایی طیفی در نظر گرفته شده است. مقررات پذیرش نوع تجهیزات شامل محدودیتهای قدرت فرستنده، پایداری فرکانس، محدودیتهای انتشار خارج از کانال و هدایت آنتن است.
کمیته رادیویی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU-R) توصیههایی در مورد تخصیص کانالهای رادیویی برای استفاده توسط آژانسهای تخصیص فرکانس ملی صادر میکند. اگرچه ITU-R خود هیچ قدرت نظارتی ندارد، مهم است که بدانیم توصیه های ITU-R معمولاً در سراسر جهان اتخاذ می شود.
تاریخچه نقاط عطف خط دید لینک مایکروویو
رادیو مایکروویو آنالوگ دهه ۱۹۵۰
۱- استفاده از FDM/FM در باندهای ۴، ۶ و ۱۱ گیگاهرتز برای مسافت طولانی
۲- توسط Bell System وارد شبکه های تلفنی شد
رادیو مایکروویو دیجیتال دهه ۱۹۷۰
۱- مایکروویوهای آنالوگ تعویض شد
۲- با معرفی تکنیک های مدولاسیون پیشرفته (QAM و TCM) پهنای باند کارآمد شد.
۳- یکسان سازی و تنوع تطبیقی برای نرخ داده بالا ضروری شد
دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰
۱- مایکروویو دیجیتال مورد استفاده برای حمل و نقل سلولی
۲- تغییر در طیف MMDS و ITFS برای اجازه دادن به کابل بی سیم و پخش نقطه به چند نقطه
۳-استاندارد IEEE 802.16 یا WiMax برنامه جدیدی را برای رادیو مایکروویو معرفی می کند
۴- شبکههای بیسیم محلی و مترو از مزایای رادیو مایکروویو استفاده میکنند
اصول و عملیات
ساختار لینک مایکروویو. اجزای اساسی مورد نیاز برای راه اندازی یک لینک رادیویی عبارتند از فرستنده، دکل ها، آنتن ها و گیرنده. توابع فرستنده معمولاً شامل مالتی پلکس کردن، رمزگذاری، مدولاسیون، تبدیل بالا از باند پایه یا فرکانس متوسط (IF) به فرکانس رادیویی (RF)، تقویت توان و فیلتر کردن برای کنترل طیف است. عملکردهای گیرنده عبارتند از فیلتر RF، تبدیل پایین از RF به IF، تقویت در IF، یکسان سازی، دمدولاسیون، رمزگشایی و دی مولتی پلکس. برای دستیابی به پیوندهای رادیویی نقطه به نقطه، آنتن ها بر روی یک برج یا سازه بلند دیگر در ارتفاع کافی قرار می گیرند تا یک مسیر مستقیم و بدون مانع بین سایت های فرستنده و گیرنده ایجاد کنند.
طراحی سیستم مایکروویو. طراحی سیستم های رادیویی مایکروویو شامل مهندسی مسیر برای ارزیابی اثرات انتشار بر عملکرد، توسعه یک طرح تخصیص فرکانس و انتخاب مناسب اجزای رادیویی و پیوندی است. این فرآیند طراحی باید اطمینان حاصل کند که الزامات قطع بر اساس هر پیوند و سیستم برآورده می شود. طرح تخصیص فرکانس بر اساس چهار عنصر است: الزامات مرجع تنظیم کننده فرکانس محلی، ویژگی های فرستنده و گیرنده رادیویی انتخاب شده، ویژگی های آنتن، و تداخل RF بالقوه درون سیستم و بین سیستمی.
ویژگی های انتشار مایکروویو. پدیده های مختلف مرتبط با انتشار، مانند محو شدن چند مسیره و تداخل، بر عملکرد رادیویی مایکروویو تأثیر می گذارد. حالت های انتشار بین دو آنتن رادیویی ممکن است شامل یک مسیر مستقیم، خط دید (LOS) باشد، اما همچنین یک موج زمینی یا سطحی که موازی با سطح زمین است، یک موج آسمانی از اجزای سیگنال منعکس شده از تروپوسفر یا یونوسفر، یک زمین باشد. مسیر منعکس شده، و مسیری که از یک مانع در زمین منحرف شده است. وجود و کاربرد این حالت ها به هندسه پیوند، فاصله و زمین بین دو آنتن و فرکانس کاری بستگی دارد. برای فرکانسهای باند مایکروویو (~۲ تا ۳۰ گیگاهرتز)، حالت انتشار LOS حالت غالب موجود برای استفاده است. حالت های دیگر ممکن است باعث تداخل با مسیر LOS قوی تر شوند. پیوندهای خط دید به دلیل انحنای زمین، موانع در طول مسیر و از دست دادن فضای آزاد از نظر فاصله محدود می شوند. میانگین فواصل برای پیوندهای LOS با طراحی محافظه کارانه ۲۵ تا ۳۰ مایل است، اگرچه از فواصل تا ۱۰۰ مایل استفاده شده است. برای فرکانسهای زیر ۲ گیگاهرتز، حالت معمولی انتشار شامل مسیرهای غیرخط دید (NLOS) است که در آن شکست، پراش و بازتاب ممکن است پوشش ارتباطات را فراتر از فواصل LOS گسترش دهد. عملکرد هر دو مسیر LOS و NLOS تحت تأثیر چندین پدیده از جمله از دست دادن فضای آزاد، زمین، جو و بارش است.
ایران مایکروویو با بیش از ۱۰ سال سابقه کار تخصصی، گام به گام توسعه یافته تا به امروز و با داشتن کلیه مجوزهای لازم و تیم مشاوره، فنی و پشتیبانی کامل در خدمت شما باشد. در اولین قدم، امکان سنجی لینک مایکروویو را به ما بسپارید و توجه داشته باشید که ارزیابیهای دقیقی پس از درخواست اولیه شما، توسط تیم اجرایی ما، انجام خواهد شد.